Verslag WonderKermis

Welkom op de pagina van de WonderKermis op 2 juni 2007 heeft op het Jan Maijenplein in de Baarsjes een bijzonder evenement plaatsgevonden. Onderstaand vormt een combinatie van vooraankondigingen van de verschillende acts zoals deze werden geprogrammeerd door het iLLUSEUM met fotografische impressies van de dag zelf.
Voor veel buurt bewoners was de dag een verrassende kennismaking met het fantastische, voor veel bezoekers was de buurt een verrassende ontdekking in de stad. Aangezien deze intense gebeurtenis zo postitief ontvangen is door jong en oud en er door de organisatie van de Juni Kunstmaand zowel voordien als achteraf weinig aandacht is besteed aan de WonderKermis. Volgt hier een eigenhandig verslag:

Reakties: iLLUSEUM@Gmail.com

Monday, April 2, 2007

Serpents of the Nile
KOMT DAT ZIEN!

Uit een ver verleden komen de Serpents of the Nile. Op stoffige planken van de donkere podia in de onderwereld van het Variete, klinken ze als een bekraste 78-toeren plaat. In het schemerlicht van een oude buizenversterker manifesteert zich een muzikaal rariteitenkabinet. Voor altijd in het zondagse pak gehesen vermaken zij het publiek met hun miserabele Ragtime, Blues, een verdoemde wals, een trieste Polka, maar met een glimlach. Een Leger des Heilsfanfare in een opiumroes.Met handen en voeten bespelen ze hun guitaren, banjo's, mandolini, ukuleles, slagwerk, contrabas, zingende zaag , toeters, bellen enz. en bezingen de glorie van Ella de dikke buikdanseres. Muzikale charme in mineurstemming, er is weer muziek om aan te zien!"

No comments: