Verslag WonderKermis

Welkom op de pagina van de WonderKermis op 2 juni 2007 heeft op het Jan Maijenplein in de Baarsjes een bijzonder evenement plaatsgevonden. Onderstaand vormt een combinatie van vooraankondigingen van de verschillende acts zoals deze werden geprogrammeerd door het iLLUSEUM met fotografische impressies van de dag zelf.
Voor veel buurt bewoners was de dag een verrassende kennismaking met het fantastische, voor veel bezoekers was de buurt een verrassende ontdekking in de stad. Aangezien deze intense gebeurtenis zo postitief ontvangen is door jong en oud en er door de organisatie van de Juni Kunstmaand zowel voordien als achteraf weinig aandacht is besteed aan de WonderKermis. Volgt hier een eigenhandig verslag:

Reakties: iLLUSEUM@Gmail.com

Monday, April 2, 2007

de Hongaarse Hoffotograaf


Karoly Almoes - de Hongaarse Hoffotograaf

El minutero

Een mooi Nederlands woord is er niet voor deze specifieke camera. De beste beschrijving is misschien nog " Roemeense Zigeunercamera ".
Het gebruik van dit type camera had zijn hoogtepunt in de jaren 20.

De camera, een grote houten kast met een lens erop, dient tevens als donkere kamer, met fotopapieren en chemicaliƫn erin. (ontwikkelaar en fixeer)
De opname levert een in de camera ontwikkeld papieren negatief op, die daarna op een klapje voor de camera weer wordt gereproduceerd. Als dan het positief gereed is wordt deze bruingekleurd, hetgeen de foto een terug-in-de-tijd-karakter geeft.
Deze sepiakleurige foto's worden in passepartout verkocht.
Dus: even terug in de tijd, terug naar het begin van alle technische ontwikkelingen.Verder is het nog van belang te noemen dat de Nostalgische feestfotograaf in staat is net zo snel als digitaal zijn foto's te produceren. En dat met een tachtig jaar oude straatcamera!Uw portet door KAROLY ALMOES , de enige nostalgische feest & straat fotograaf .
Laat deze unieke kans niet voorbijgaan!


No comments: